Fotokonkurransen 2023

Vinneren av Fotokonkurransen 2023 er kåret! 

Se vinnerbilde lengre nede


Å være jury i en såpass åpen bildekonkurranse er ingen enkel sak. Det er mange bilder som skal studeres og vurderes, og alle har kvaliteter som gjør de til gode konkurransebidrag. Dommerene tolker heller ikke nødvendigvis motivene likt og finner derfor ulike elementer som trekker opp- eller ned. Dommerene i år vektla forsiktig en rekke kriterier i sin vurdering som blant annet budskap, tema, komposisjon, fargebruk, kvalitet og etterbehandling. Men tyngst vektla de motiver hvor de følte gleden for natur kom best frem, og i år ble det derfor motiver av mennesker i natur som nådde lengst. Juryen i år bestod av Jan Egil Arnestad og Mads Hoiland, som begge er ihuga hobbyfotografer med utallige mange timer bak kameralinsen. Kun én kan vinne - noe som kanskje bør endres til neste år?

Etter en heftig gjennomgang av alle bidragene som har kommet inn i anledning fotokonkurransen 2023, alt i alt 33 stk, ble dommerpanelet enig om det var bilde nr 10 som falt best i smak. 
Fotografen er Rebekka Fylling som har fanget et magisk øyeblikk av datteren Julie som gliser fornøyd på toppen av Leirvågsfjellet med vakre Hjørundfjorden i bakgrunnen.

"På toppen" - Fotograf: Rebekka Fylling
"På toppen" - Fotograf: Rebekka Fylling


Juryens uttalelse om vinnerbildet var som følger:

Det er tett i toppen blant de aktuelle vinnerkandidatene,
men bilde nr 10 hever seg til topps på grunn av fotografens bevissthet som ligger bak motivet. Gjennom jenta sitt smil formidles et budskap om turglede og med vakre Hjørundfjorden i bakgrunnen er dette et motiv mange vil ha gode relasjoner til.
Komposisjonen er godt gjennomført hvor elementer og farger presenteres på en ryddig og severdig måte.

Vi gratulerer Rebekka og Julie med et flott bilde :-) 


Sponsorer og Premier

Sport`n Outlet på Devold har sponset konkurransen 3dje året på rad, med en flott og god hengekøye av typen Grand Trunk, Skeeter Beeter Pro til en verdi av ca 1000,-

Fausa i Langevåg premierer vinneren av konkurransen med et gavekort på Fausa-butikken
til en verdi av kr 1000,- 

Johan R Sunde på Eidsnes stiller med et gavekort i butikken, til en verdi av kr 1000,- 

Sula Padel sponser konkurransen med gavekort på 1 prøvetime inkl leie av racket og baller. Verdi kr 530,-

Svarstad i Langevåg premierer en heldig vinner med et gavekort på 1000,- som kan nyttes til mye fint fra butikken


Med det så takker vi alle som har sendt inn bidrag til fotokonkurransen 2023, og håper på enda flere fine bidrag i konkurransen for 2024.


Test