Fotokonkurransen 2021


Juryen har utpekt en vinner! 

Blant flere verdige bidrag til fotokonkurransen 2021, var det spesielt étt bilde som fanget juryens oppmerksomhet. 
Fotografen var Ole Eltvik fra Stryn, som besøkte familie på Sunnmøre i sommer. Reisefølge kunne rapportere om en fantastisk dag på Sulafjellet, og stor stas er det for oss at de valgte å tilbringe en natt i hengekøyeparken vår. Etter strålende tilbakemelding fra besøket på Hylla, er det jo ekstra artig at vinnerbildet ble tatt nettopp her.

Ikke en oppgave å ta lett på

Alt i alt var det 15 bilder som har blitt sendt inn til konkurransen, men tross for få bidrag, var det likevel ikke en enkel oppgave som juryen hadde tatt på seg.
Juryen som besto av Peder Otto Dybvik og Jan Ove Ringstad, gikk nøye til verks når det skulle utpekes en vinner. Hvert bilde ble møysommelig studert og ikke en detalje gikk umerket forbi når de to med stor faglig tyngde, resonerte seg frem til en endelig bestemmelse.  

Juryens uttalelse om vinnerbildet var som følger: 

Et godt svar på oppgaven, hvor det tydelig har blitt gjort et bevist valg i forhold til plassering av de ulike elementene i komposisjonen. Fotografiets styrke er den gode kombinasjonen mellom varme og kalde farger, og linjene som alle leder inn mot «modellen» i bildet . Som seer av bilde, blir vi servert samme historien som det kvinnen i bilde selv ser. Et svært godt bilde, og en verdig vinner.

VINNERBILDET I FOTOKONKURRANSEN 2021

Fotografen forteller: Tirsdag gjekk vi på Jønshornet i Molladalen, så onsdag trengte vi å lade batteria. Turen gjekk til Hylla der vi hadde reservert oss plass. For ei fantastisk utsikt!! Initiativ som dette gjev oss muligheten til å sove i hengekøye over tregrensa. Genialt! Dagen etter våkna vi til at Blåfjellet var fullt av barneskuleelevar som var på tur. Det var stor konkurranse om å bli fotografert i "sauen" som stod oppstilt ved varden, og lærar fotograferte på samleband :) Resten av dagen holdt vi oss på Sulafjellet. Fekk oss ein nydelig tur til Eltrane i solskin og vindstille veir. Magisk! 


Kåring og Premiering

03.10.21 ble alle bildene vurdert av en eminent jury med kompetanse og erfaring fra både fotografi, kunst og journalistikk. Vinnerbildet ble valgt ut på bakgrunn av motiv og historiefortelling, komposisjon og teknikk. 


Sponsor og Premie

Sport`n Outlet på Devold har sponset konkurransen med en flott og god hengekøye av typen Grand Trunk, Skeeter Beeter Pro, og et komfortabelt oppblåsbart liggeunderlag av merket Jotunheim, Bygdin.

 
I tillegg vil vinneren motta en drikkeflaske med vinnerbildet trykt på.    Sula Outdoor ønsker å gratulere Ole Eltvik med seieren, og takker samtidig for alle bidrag som har blitt sendt inn. Vi kommer til å arrangere fotokonkurranse for året 2022 også, og håper naturligvis på høy deltakelse.
Test